Woning leegruimen na overlijden

Woning leegruimen na overlijden

Ontboedel.nl ontzorgt

Het verliezen van een dierbare geeft naast verdriet en emoties vaak ook stress. Er ontstaat een situatie waarin je een boel taken moet uitvoeren die niet je dagelijkse “ding” zijn. Zoals het organiseren van een begrafenis maar ook administratieve zaken. Woonde jouw dierbare nog zelfstandig of in een zorgomgeving dan moet vaak de kamer of woning soms onverwacht snel vrijgegeven worden omdat er wachtlijsten zijn.

Ontboedel.nl ontzorgt je op het gebied van de woning ontruiming. Het is ons vak en wij gaan respectvol om met de persoonlijke items van de oorspronkelijke bewoner. Dat laatste is belangrijk want je wilt niet dat persoonlijke items als fotos, trouwboekjes, sierraden ergens belanden waar het niet thuishoort. Wij verzamelen persoonlijke items in een box die we terug aanbieden aan de nabestaanden.

We ontzorgen door mee te denken en te overleggen wat er met de stukken moet gebeuren die nog van waarde zijn. Welke stukken zijn erfstukken en gaan naar de familie, welke blijven dan achter en moeten een herbestemming vinden? Ontboedel.nl legt graag uit dat onze bedrijfsvoering zich richt op de circulaire economie wanneer mensen daar voor open staan. We gooien dus niet zomaar spullen weg, zelfs niet als ze met een container afgevoerd worden. Op onze pagina afval vertellen we daar meer over.

Ontboedel.nl adviseert de nabestaanden om juist in deze periode goed te overleggen onderling. Want bij het verlies van een dierbare zijn herinneringen vaak gekoppeld aan een kleedje of koffiekopje of een foto aan de wand. Vaak weet je dat niet van elkaar want  dat is erg persoonlijk. We adviseren om dit duidelijk kenbaar te maken aan elkaar. Zodat je er zeker van bent dat je juist die persoonlijke items binnen de eigen kring behoudt.

Wij beseffen dat het leegruimen van de woning emoties kan oproepen. Dat is voor de één anders dan voor de ander. Sommige mensen willen bijvoorbeeld per sé met eigen ogen het leegruim proces zien, anderen willen liever de sleutel overhandigen en er pas weer naar kijken wanneer de woning leeg opgeleverd is. Wij begrijpen dat en laten de keuze aan de nabestaanden. Alles is mogelijk bij ontboedel.nl.

Een punt van aandacht is het inschakelen van professionele hulp voor het leegruimen van de woning. Kies een bedrijf dat vertrouwd op je overkomt. Ook voor de kosten van ontruimen. Kijk naar bedrijven waar je de calculatie van de prijs vooraf zelf kunt zien en beoordelen. Zodat je achteraf niet met onvoorziene meerprijzen te maken hebt.
Natuurlijk is het inschatten van het werk best ingewikkeld. Er zijn diverse “kostenposten”. Denk hierbij aan manuren werk, kosten voor herwinning van materialen, afstortkosten, kosten voor huur materialen. Dit is best moeilijk en daar zullen de meeste aanbieders het ook op aansturen. Ontboedel.nl werkt met een calculator op haar website. Hierin kun je vooraf al zien welke kostenposten je kunt “intoetsen”en zelf al een voorberekening maken. Dat is fijn en transparant.

In veel gevallen vinden mensen het prettig dat wij vooraf een huisbezoek doen. Enerzijds omdat ontboedel.nl altijd kijkt of er spullen zijn die voor ons economische handelswaarde hebben en waar wij dus een vergoeding voor bieden. Dat noemen we ontboedelen. Tijdens een huisbezoek maken wij foto’s. Aan de hand van die foto’s kunnen we calculeren wat de ontruiming je precies kost. Daarvoor sturen wij meestal binnen 24 uur een calculatie naar je toe per email.  Maar andere mensen hebben toch al genoeg aan hun hoofd en willen niet direct iemand over de vloer, zeker niet in de rouwperiode. Dan vragen wij je om zelf foto’s van de te ontruimen ruimtes te maken en die door te sturen naar ons. Op basis daarvan kunnen wij werken, kunnen we zien waar we mogelijk handelswaarde in zien en je daar dan een vergoeding voor bieden. Tegelijkertijd kunnen we met het fotomateriaal berekenen wat de ontruiming je kost.

Nadat wij een calculatie voor je gemaakt hebben adviseren wij je om nogmaals onze calculator op de site te gebruiken zodat je ziet dat wij dezelfde methode gebruiken en dus transparant aanbieden. Eigenlijk vinden wij het wel prettig dat je onze calculatie controleert. Ontboedel.nl verricht elke dag woning ruimingen en onze ervaring geeft dus een voorsprong op inschatting van kosten en opbrengsten. Daarmee vullen wij de calculator en als er een afwijking zit in jouw voorcalculatie met onze calculatie dan is het altijd transparant herleidbaar en zijn er nooit verrassende kostenposten.

Vol vertrouwen kun je de ontruiming laten verrichten door ontboedel.nl. Wij werken voor particulieren, maar ook voor notaris, makelaar en executeur testamentair’s. Bel of mail ons gerust voor informatie of een afspraak.

Voer uw zoekwoord in