Ontruimen & verhuizen

Ontruimen & verhuizen

Verhuizen van groot naar kleiner, dat wordt seniorenverhuizing genoemd.

Stel: je gaat verhuizen en gaat wonen in een nieuwe woning die kleiner is dan de huidige woning. Dat gebeurd dagelijks met uiteenlopende redenen. Het wordt seniorenverhuizing genoemd maar het heeft in de praktijk geen directe relatie met leeftijd van de opdrachtgevers. Zo zien wij vaak mensen die verhuizen van een gezinswoning naar een appartement of mensen die juist vanuit een appartement in een zorgcentrum gaan wonen of in een verpleeghuis. Dit type verhuizing wijkt een beetje af van “normaal” verhuizen doordat er eigenlijk altijd spullen in de grotere woning moeten achterblijven waar mensen vaak geen directe oplossing voor kennen.

Hoe verhuis je zorgeloos van groot naar kleiner?

De overgang naar een andere woning, en zeker naar een zorgcomplex, is vaak een enorm geregel. Dat levert emoties, onrust en stress op, zeker voor degene die belast is met de organisatie. In dat proces is het verhuizen zelf vaak een extra last. Ontboedel.nl neemt je vooral het praktische deel van het regelproces uit handen. Wij organiseren de gehele verhuizing van de spullen die naar het nieuwe adres getransporteerd moeten worden, maar wij regelen ook dat de huidige woning keurig leeg en bezemschoon opgeleverd wordt. Je blijft dus nergens mee zitten en door ontboedel.nl in te schakelen wordt er ook bewust aandacht besteed aan het zinvol hergebruiken van materialen die over zijn. Circa 95% van wat wij aantreffen, zelfs als het wordt afgevoerd in containers wordt hergebruikt.

Betekent zorgeloos verhuizen van groot naar kleiner ook dat je zelf niets mag doen?

Voor onze verhuisservice komen wij altijd eerst even kijken en spreken we je wensen met je door. Sommige klanten willen namelijk zelf een dagje iets anders doen terwijl wij aan het werk zijn. Wij pakken dan alles wat mee naar de nieuwe woning moet zorgvuldig en secuur in en zorgen dat alles keurig in de juiste ruimte geplaatst wordt in de nieuwe woning. We kunnen het zelfs voor je uitpakken als je wilt. Maar we hebben ook klanten die liever zelf de huisraad of kleding inpakken en klaarzetten voor de verhuisdag, of juist alleen kiezen om het zelf in de nieuwe woning uit te pakken. En veel van onze klanten schakelen ons in voor het deel dat overblijft in de grote woning. Omdat de nieuwe woning bijvoorbeeld heel beperkt is in het plaatsen van meubels en die zijn dan al zelf overgebracht. Alle opties zijn mogelijk dus. Wij bespreken dit allemaal netjes vooraf met je.

Waarom kan ik verhuisservice nog niet berekenen in jullie calculator?

Er kunnen spullen zijn die niet zo gemakkelijk te verhuizen zijn, denk daarbij aan een piano of het feit dat er een verhuislift nodig kan zijn of misschien wel een vergunning. Het komt ook voor dat wij extra transport-materieel organiseren om alles eenvoudiger, keurig en vooral efficienter te laten verlopen met de minste zorgen voor de klant. Uiteraard kunnen wij dat het beste beoordelen wanneer we zelf even komen kijken. Wij nemen graag dit soort zorgen uit handen, zodat de verhuizing zelf in relatieve rust kan worden uitgevoerd.

Na het overhuizen is er nog steeds de oude woning die leeg opgeleverd moet worden, hoe werkt dat dan?

Omdat wij twee dingen tegelijk regelen heb je flink efficiëntie voordeel in tijd en ook financieel. Je hoeft niet een verhuisbedrijf én een ontruim-bedrijf te laten komen om alles te regelen. Je hebt zelf verder geen omkijken naar afval of afvoer van restanten. Ontboedel.nl heeft alles in één hand. Op de dag van de verhuizing plaatsen wij materieel voor afvoer van te recyclen boedelrestanten op het oude adres. De spullen die achterblijven in de huidige woning maar wel direct herbruikbaar zijn, die brengen wij actief terug in de kringloop. Daarmee zorgen wij dat er zo min mogelijk waste van je herbruikbare spullen is, wij gooien niets zo maar weg. Dit is belangrijk want hierin verschilt de ontboedel werkwijze van “normale” verhuisbedrijven, zonder dat we duurder zijn. Sterker nog wij kunnen een financieel voordeel bieden.

Wij komen geregeld spullen tegen in de overgebleven boedel waar we een financiële vergoeding voor aanbieden, simpelweg omdat wij weten dat er partijen zijn die deze boedelstukken in de markt willen zetten. We bieden zeker niet op alles uit de boedel omdat economische waarde vooral afhankelijk is van de actuele marktvraag. Daar zijn we transparant in  want dat vertellen we meteen bij ons bezoek. Wij bieden deze service uit ons zelf aan. Je mag er naar vragen, zeker doen, maar mocht je het vergeten en wij zien een item waar ontboedel.nl een economische handelspartij bij kan vinden, dan bieden we het zelf aan je aan. Wel zo fair, toch? Bovendien zien wij dit als een extra service zodat je zelf niet, in deze toch al hectische periode, met marktplaatsen aan de slag hoeft en daar veel tijd, energie en ergernis mee bespaart.

Mogelijkheden van verhuizen met ontboedel.nl

  • Inpakken van huisraad in dozen en kratten
  • Efficiënt en betrouwbaar verhuizen van groot naar klein
  • Uitpakken van de dozen, kratten
  • Schoonmaken
  • Eventueel schilderen van wanden, plafonds in de nieuwe woning
  • Het opfrissen van de nieuwe woning
  • Ophangen lampen, schilderijen enzovoort
  • Wij plaatsen meubels in de ruimte in de nieuwe woning waar het gewenst is
  • De oude woning ontruimen en klaar maken voor eindinspectie of overdracht van de woning
  • Verhuizen met gevoel voor hergebruik

Voer uw zoekwoord in