fbpx

Verhuizen zonder schade? Lees deze tips!

Verhuizen zonder schade? Lees deze tips!

Tips voor een verhuizing zonder schade

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is een van uw zorgen wellicht dat uw spullen beschadigd raken gedurende de verhuizing. Diverse voorwerpen kunnen beschadigen door een verkeerde stapeling van dozen, of door het vallen van dozen tijdens het tillen hiervan. Ook wanden en ramen in uw nieuwe woning kunnen beschadigen. Een verhuizing zonder schade lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is niet zo. Er zijn wel degelijk manieren om schade tijdens uw verhuizing te voorkomen. U leest het in dit blog van Ontboedel.nl

Tips voor grote voorwerpen

Het beste is om vooraf de route tussen uw oude- en nieuwe locatie door te lopen, zodat u een idee heeft waar de vrachtwagen langskomt. Zijn er hoge drempels of scherpe bochten? Probeer deze gedurende de verhuizing te vermijden of houd hier rekening mee. Zorg ervoor dat u op uw nieuwe locatie een schone en lege vloer heeft. Indien hier steentjes en zelfs stof liggen, kan dit uw voorwerpen schade toebrengen. Wanneer u aan het inpakken bent, doet u er goed aan alle grote voorwerpen alvast los te koppelen en deze stevig in te pakken. Zo krijgt u geen onaangename verrassingen. Zorg voor verhuisdekens, steekwagens en indien nodig ook een verhuislift.

Tips voor kleine voorwerpen

Voor kleine voorwerpen hebben wij ook handige tips. Stop niet teveel kleine of breekbare voorwerpen bij elkaar in een doos. Het beste kunt u deze voorwerpen in dozen met zachte voorwerpen stoppen, zoals kleding. Schrijf op iedere doos wat zich hierin bevindt. Dit maakt uw spullen straks makkelijker terug te vinden. Handig is het om ‘breekbaar’ te zetten op eventuele dozen met breekbare spullen. Verpak al uw breekbare spullen apart en zorg dat deze goed ingepakt zijn. Maak gebruik van goed beschermingsmateriaal. Denk aan bubbeltjes plastic, folie of inpakpapier. Kranten zijn ook zeer geschikt. Heeft u de originele verpakking van uw laptop of tv nog? Maak hier dan gebruik van.

Verhuisverzekering

Twijfelt u of u schadevrij uw waardevolle voorwerpen kunt verhuizen? Denk dan eens aan het afsluiten van een verzekering, zoals een inventarisverzekering of transportverzekering. Zo weet u zeker dat u verzekerd bent bij eventuele schade.

Vraag om hulp!

Zet uw vrienden en kennissen in om u te helpen bij uw verhuizing. Of vraag een verhuisbedrijf de verhuizing voor u te regelen. Houdt u na de verhuizing spullen over in de oude woning?  Zet dan Ontboedel.nl in om uw woning te ontruimen terwijl u naar uw nieuwe woning overhuist. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Related Posts

Voer uw zoekwoord in