Verbouwen of verhuizen?

Wordt het een verbouwd of een nieuw huis?

Ben jij toe aan een nieuwe woonruimte? Wat doe je dan? Ga je verbouwen of besluit je te verhuizen? Wij zochten de mogelijkheden voor je uit. Want aan beide opties zitten uiteraard voordelen en nadelen verbonden. Lees dit blog om alvast een idee te krijgen wat op dit moment beter bij jou past: verbouwen of verhuizen!

Redenen om te kiezen voor verbouwen

Verbouwen is doorgaans een stuk goedkoper dan verhuizen. Zo hebben het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster afgelopen mei geconstateerd dat de prijzen voor koopwoningen in april 2018 bijna 9 procent waren gestegen ten opzichte van 2017! Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat het aantal koopwoningen lijkt te dalen, terwijl de huurprijzen stijgen! Dus of je nou graag een nieuwe woning wilt kopen of huren, het wordt je niet makkelijker gemaakt. In dit opzicht zou verbouwen dus een erg verstandig besluit zijn. Zo bespaar je jezelf een lange zoektocht naar een geschikte koopwoning of een erg dure verhuizing vanwege een astronomische huurprijs. Maar verbouwen biedt meer voordelen. Zo hoef je je vertrouwde woning en omgeving niet te verlaten. En samen met familie en vrienden een beetje klussen, kan ook nog eens erg gezellig zijn!

Redenen om te kiezen voor verhuizen

Maar waarom kiest niet iedereen dan voor verbouwen? Zitten er dan toch nadelen aan verbonden? Jazeker. Verbouwen kan namelijk ook erg prijzig worden. Zeker als er voor (grote) klussen professionals ingeschakeld moeten worden. Daarnaast kan verbouwen erg veel tijd in beslag nemen. Denk aan een douche die je dagen niet kunt gebruiken. Een vloer die al weken open ligt. En een ontbrekende trap omdat de leverancier last heeft van vertraging. Overweeg daarom ook eens de optie om te verhuizen! Wij sommen graag wat voordelen op van verhuizen:

  • Je leert nieuwe mensen kennen en wellicht nieuwe hobbies
  • Je geeft je leven een nieuwe boost in een nieuwe omgeving
  • Je mag je nieuwe woning volledig naar jouw smaak inrichten
  • Je kan de gehele verhuizing overdragen aan een verhuisbedrijf
  • Je krijgt weer eens een goed overzicht van je complete inboedel

Ga op zoek naar een specialist in woningontruiming

Hoe leuk bovenstaande voordelen ook mogen klinken, pas op met het inschakelen van een verhuisbedrijf. Verhuisbedrijven zijn namelijk vaak erg duur. Wij raden je daarom aan een bedrijf in woningontruiming in te schakelen. Woningontruimers zijn vaak wat vlotter, discreter en professioneler dan verhuizers. Dus, wat wordt het? Verbouwen of verhuizen? Kies je voor optie 2, ga dan direct op zoek naar een ervaren en bewezen bedrijf in woningontruiming! Zo maak je van jouw misschien wel emotioneel beladen verhuizing gewoon een eenvoudige en efficiënte woningontruiming!