Uw ouder(s) verhuizen naar een zorgwoning.

Mantelzorg, mogen we het zo noemen?

Het heet inderdaad ook mantelzorg, dat hele traject van het regelen van de verhuizing van uw vader of moeder naar een zorgwoning of -instelling. Ingrijpend, langdurend, nodig en soms ook een geruststelling. Maar ook zien we deze stap vaak als het begin van een gericht zorg-traject waarbij u als mantelzorger zich soms alleen voelt staan en tegelijk geholpen wilt worden maar ook de verantwoording wilt behouden. Kijk daarom verder en zoek naar mogelijkheden.

Zoek naar wat u kunt uitbesteden en verdeel de taken.

Het belangrijkste is natuurlijk de persoon die gaat verhuizen naar de zorginstelling. U wilt hem of haar natuurlijk in alle rust begeleiden naar de nieuwe woonomgeving. Want in veel gevallen is het niet eens de keuze van de mensen zelf om naar een zorg omgeving te verhuizen, maar is het simpelweg een compromis en daarmee de beste oplossing. Dat kan behoorlijk wat emotie met zich meebrengen. Belangrijk dus wanneer je volledig op de mens zelf kunt richten. Het huis waar uw ouder(s) uit komen is dan pas later aan de beurt. Maar wij horen juist heel vaak dat het min of meer tegelijk vallen van deze trajecten zwaar is voor de mantelzorger. En dat hoeft niet, wij helpen u graag.

Vraag het ons.

Ontboedel.nl kan u helpen bij het leegruimen van de woning waar uw ouder(s) uit verhuizen. Achteraf zeggen veel klanten tegen ons dat ze enorm opzagen juist tegen dit deel van het traject, het hele huis moest leeg en allemaal in korte tijd. In diezelfde tijd moet je als mantelzorger ook gewoon naar het werk, uw moeder of vader overhuizen en hen mentaal ondersteunen. Als dan ook het goed gevulde huis leeg moet waarvan de verantwoording bij u ligt, dan is dat eigenlijk best veel, zeker omdat het vaak in een relatief kort tijdsbestek plaats vindt. Ons advies: Zorg voor uw vader, zorg voor uw moeder en zorg tegelijk ook vooral voor u zelf. Vraag ontboedel.nl daarom om de woning te ontruimen zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Vraag ontboedel.nl naar de mogelijkheden, wij nemen u alle zorgen omtrend het leegmaken van de woning graag uit handen.