Ontruimen na een overlijden? 5 redenen om een ontruimingsbedrijf in te zetten!

Een woningontruiming bij overlijden

Het overlijden van een vriend of familielid is een nare gebeurtenis. U bent in rouw en tegelijk komt er ook nog eens een hoop op u af. De begrafenis of crematie moet geregeld worden, de administratie moet worden afgehandeld en de woning moet worden leeggeruimd. Vooral het laatste neemt veel tijd in beslag, maar is toch noodzakelijk. Heeft u al eens gedacht aan een gespecialiseerd woningontruiming-bedrijf? Wij geven u vijf redenen om een bedrijf in te zetten. Lees snel verder!


Een woningontruiming is een lastige taak

De woning van uw dierbare ontruimen is een lastige taak die heftige emoties oproept. Uw vriend of familielid is immers nog maar net overleden of de woning moet al ontruimd worden. Dat is een hele klus, naast de voorbereiding van de herdenkingsdienst en andere zaken waar u mee te maken krijgt. Ook zit het huis nog vol herinneringen, wat verdriet en stress oplevert. Een ontruimingsbedrijf kan u echter geheel ontzorgen en de woning op een respectvolle wijze voor u leeg ruimen. Uiteraard worden vooraf uw wensen uitgebreid besproken. Een ontruimingsbedrijf kan onder andere hulp bieden bij het herstellen van stucwerk op muren of verwijderen van vloeren, en het transporteren van de spullen naar hun nieuwe bestemming.

 

Een woningontruiming moet snel gebeuren

Een woningontruiming moet veelal snel plaatsvinden. Indien de overledene in een zorg woning woont, moet de woning vaak al binnen een week leeggeruimd zijn, zodat deze opnieuw kan worden opgeleverd. Een woningontruimer kan u dan snel hulp bieden.


De spullen verplaatsen naar de gewenste plek

Een woningontruimer kan gedurende alle spullen voor u naar de gewenste plek brengen. Dit kan een plek zijn waar u de inboedel tijdelijk wenst op te slaan. Zo hoeft u de spullen niet direct tussen al het geregel door uit te zoeken.


Een woningontruiming is fysiek zwaar

Een woning ontruimen is een behoorlijk zware klus. Denk aan het verwijderen van de vloerbedekking, het afbreken van tuinhuisjes en het ontruimen zelf. Een woningontruimer kan deze taken van u overnemen en u zo ontzorgen.


Een ontruimingsbedrijf biedt ondersteuning

Misschien heeft u de wens om de woning liever zelf te ontruimen, omdat u het lastig vindt dat ‘vreemden’ deze klus op zich nemen. Een ontruimingsbedrijf kan u dan eventueel ondersteuning bieden bij klussen waar u niet op zit te wachten. Denk hierbij aan het wegbrengen van het afval, het witten van de muren of een andere gewenste klus.

Kies voor Ontboedel.nl!

Zojuist heeft u gelezen hoe een ontruimingsbedrijf u kan ondersteunen bij de ontruiming na een overlijden. Wenst u een ontruimingsbedrijf in te zetten voor de geplande woningontruiming? Ontboedel gaat altijd zorgvuldig, respectvol en secuur te werk. Neem contact met ons op en vraag naar onze mogelijkheden.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Onze medewerkers helpen u graag. Wilt u meer weten? Bel of whatsapp ons. U kunt ook direct een offerte aanvragen. U krijgt dan snel reactie.