Ontdek wat er met het afval gebeurt

Laat ons het afval na de woningontruiming verwerken

Ben je benieuwd wat er met jouw afval gebeurt nadat je je woning hebt laten ontruimen? De specialisten van Ontboedel.nl leggen het graag aan je uit. Wat als eerste belangrijk is om te begrijpen, is dat wij eigenlijk nooit over afval spreken. Alles is namelijk, direct of indirect, herbruikbaar. Uit elke woning komt gemiddeld zo’n 6m³ aan afvalstroom. Wij treffen hierin altijd nog materiaal aan, waar wij nog van alles mee kunnen doen. Dit wordt in de wereld van de woningontruiming, ietwat onterecht dus, het afval genoemd.

Dit doen wij met het directe herbruikbare deel

Treffen wij direct herbruikbare materialen of meubels aan? Dan werken wij samen met diverse partijen die deze spullen vakkundig kunnen schoonmaken, restaureren en een nieuw leven kunnen bieden. Op deze manier dragen wij bij aan de circulaire economie. Van alles is weer iets te maken, hoe klein en onbelangrijk het ook mag lijken. Door de spullen op te lappen, hoeven er niet zulke grote investeringen gemaakt te worden en hoeven er minder nieuwe producten gemaakt te worden. Zo draagt u, door ons in te schakelen voor een woningontruiming, ook nog eens bij aan een beter milieu.

Wat doen we met het niet direct herbruikbare deel?

Een deel van de inboedel is niet direct te hergebruiken na de woningontruiming. Ook dit afval nemen onze ontruimers graag voor je mee. Wij plaatsen in dat geval een grote container voor de woning die we mogen leegruimen. Hierin wordt alles gedeponeerd. Later zoeken we zelf uit elke grondstoffen we kunnen (laten) bewerken tot nieuwe materialen. Let wel, we hebben het hier over afval dat gelinkt is aan de woningontruiming. Wij voeren niet uit huishoudelijke afval af. Uiteraard kost het niet direct bruikbare afval laten afvoeren wel meer. We moeten immers een container plaatsen tijdens de woningontruiming. Maak een afspraak met ons om jouw mogelijkheden hierin te bespreken.

Schakel ons in voor het afvoeren van jouw afval

Wil je ons inschakelen voor een woningontruiming? Geef dan meteen aan ons door of je ook wenst dat wij het afval na het ontruimen van jouw woning willen afvoeren. Wil je weten over welk soort afval we het dan precies hebben? Ben je benieuwd naar wat wij allemaal doen met het direct en niet direct herbruikbare materiaal? Neem contact met ons voor een woningontruiming en laat ons jou van het afval afhelpen!