Moeite met het ordenen van je spullen? Wij voorzien je van tips

Door de dozen het bos niet meer zien? Wij helpen u verder.
Soms is het slimmer om niet direct te beginnen met op te ruimen, maar om eerst alles op een rijtje te krijgen. Begint u binnenkort aan een verhuizing of wordt uw woning om een andere reden ontruimd? En heeft u hulp ingeschakeld? Dan betekent dat niet dat u zelf niet kan helpen. U kunt namelijk als voorbereiding op onze werkzaamheden zelf van tevoren al goed hebben nagedacht over de spullen in uw huis. Een goede ordening is namelijk het halve werk! Wij geven enkele tips om uw spullen het beste te ordenen.

Koop de juiste hoeveelheid dozen

Niets is vervelender dan terug naar de winkel moeten voor extra dozen wanneer je net lekker in de ‘opruim flow’ zit. Koop daarom van tevoren beter teveel dan te weinig dozen. Kunt u moeilijk de inschatting maken? Koop er dan bijvoorbeeld 50 en kijk hoe ver u daarmee komt. Zijn dit er echt veel te weinig? Ga dan een keer terug naar de winkel of webshop en koop het dubbele. Zo weet u zeker dat u voorlopig niemand vijf keer terug hoeft te sturen terwijl u zelf ondertussen niks kunt doen zonder de dozen.

Maak de dozen niet te vol en geef ze labels

Maar zoveel mogelijk proppen in elke doos? Niet doen. U kunt ze uiteindelijk niet tillen en dit gaat meer werk kosten dan 10 dozen van minder gewicht verplaatsen naar de verhuiswagen. Daarnaast is het slim om op de dozen labels te plakken. Label de dozen eerst op plek: bestemd voor keuken of  woonkamer? Etcetera. Zo kunt u bij het uitladen erg makkelijk de dozen meteen naar de goede plek sjouwen. U kunt de dozen bijvoorbeeld labelen door ze een kleurtje te geven. Heeft u de keukenspullen een groene kleur gegeven, maar wilt u onderscheid maken tussen keukenmachines en bestek? Dan kan je ze na de kleur een nummer of een afkorting geven! Kost even wat voorbereidingstijd, maar dit wint u dubbel en dwars terug tijdens het uitpakken.

Wij helpen u graag verder

Alles geordend? Dan helpen wij u graag verder met het verplaatsen van uw perfect geordende dozen! Ook delen we graag meer tips, zodat verhuizen lang niet meer zo vervelend is. En hebt u nou de gouden tip? Deel deze dan met ons en de rest van Nederland en maak het elkaar gemakkelijker.