fbpx

Hergebruik

Hergebruik bij woningontruiming

Ontboedel.nl hergebruikt met een hart. De doelstelling is dat de inboedel voor 80% wordt gerecycled. Dat betekent dat de inboedel en de huisraad naar goede doelen gaat zoals: kledingbank, kringloopwinkels, derde wereldlanden en overige goede doelen. Afval bestaat niet. Onbruikbare en kapotte spullen geven wij een tweede leven door deze grondstoffen te hergebruiken in de circulaire economie. Hergebruik bij woningontruiming is iets wat ontboedel.nl altijd nastreeft.

Circulair

Het lijkt populair om te praten over een circulaire economie. Termen als cradle to cradle klinken bijna als een marketingstrategie. Maar wie geeft er anno nu echt inhoud aan deze termen? Dat doe jij wanneer je kiest voor woning ontruimen door ontboedel.nl.

Bij ons in Nederland is er vaak geen vraag meer naar de meubels, huisraad of kleding uit je boedel. Maar in andere delen van de wereld is er behoefte aan alles, ook aan grondstoffen, maar ook aan onderdelen of halffabrikaten. En grondstoffen zitten er altijd in jouw boedel. We moeten het alleen nog terugwinnen. Vraag het ontboedel.nl

Hergebruik is ook herverdelen en herwinnen.

Soms brengen wij delen van je boedel direct onder zonder bewerking omdat wij een heel breed netwerk hebben. Maar als dat echt niet kan dan kijken wij altijd of je spullen kunnen worden bewerkt naar grondstof.  Om echt alles uit een boedel te kunnen hergebruiken, herwinnen of herverdelen moeten we er aan wennen dat er arbeid en kosten voor nodig zijn om de items aan het einde van een levenscyclus in hergebruik  te kunnen brengen. Want de meubels, kleding of huisraad moet uitgesorteerd en verdeeld worden. En daarna op de juiste plaatsen aangeleverd worden voor hergebruik. Dat vergt kennis, netwerken, expertise en mankracht en daarmee ook geld. Maar op lange termijn is het voor iedereen goedkoper omdat we door goed hergebruik kunnen besparen op uitputting van natuurlijke grondstoffen maar we zouden daarmee ook goedkoper moeten kunnen produceren, waardoor aanschafprijzen van nieuwe boedelstukken lager kunnen worden.

Hoe voordelig is hergebruik?

Ontboedel.nl richt haar prijsstelling daarom nu al zo in dat het anno nu hetzelfde kost dan wanneer je de spullen naar de verbranding zou brengen. Wat helaas veel voorkomt. Toch is het dus op voorhand zeker niet duurder en ook niet goedkoper. Het is vooral een weloverwogen keuze. Werk jij mee aan hergebruik? Hergebruik is dus erg waardevol en wij durven te stellen dat het voor iedereen voordelen oplevert en op de langere termijn goedkoper is. Het moet alleen gewoon ergens beginnen. Start dus vandaag nog met jouw bijdrage aan een circulaire economie wanneer je een woning te ontruimen hebt. Kies voor ontruimen met ontboedel.nl.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Ontboedel.nl? Neem dan gerust contact met ons op!

Voer uw zoekwoord in