Hergebruik

Hergebruik bij woningontruiming

Ontboedel.nl hergebruikt vanuit het hart. De doelstelling is dat de inboedel voor 80% wordt gerecycled. Dat betekent dat de inboedel en de huisraad naar goede doelen gaat zoals: kledingbank, kringloopwinkels, derde wereldlanden en overige goede doelen. Onbruikbare en kapotte spullen geven wij een tweede leven door de grondstoffen te herwinnen en te herbruiken in de circulaire economie. Bij elke woningontruiming streven wij maximaal hergbruik na.

Circulair

Het lijkt populair om te praten over een circulaire economie. Termen als cradle to cradle klinken bijna als een marketingstrategie. Maar wie geeft er nu echt inhoud aan deze termen? Dat doet u wanneer u kiest voor woning ontruimen door ontboedel.nl. In Nederland is er vaak geen vraag meer naar de meubels, huisraad of kleding uit de boedel. Maar in andere delen van de wereld is er behoefte aan alles, ook aan grondstoffen, onderdelen of halffabrikaten. En grondstoffen zitten er altijd in uw boedel. We moeten het alleen nog terugwinnen. 

Hergebruik is ook herverdelen en herwinnen.

Soms brengen wij delen van uw boedel direct onder zonder bewerking omdat wij een heel breed netwerk hebben. Maar als dat echt niet kan dan kijken wij altijd of uw spullen kunnen worden bewerkt naar grondstof.  Om echt alles uit een boedel te kunnen hergebruiken, herwinnen of herverdelen moeten we er aan wennen dat er arbeid en kosten voor nodig zijn om de items aan het einde van een levenscyclus in hergebruik  te kunnen brengen. Want de meubels, kleding of huisraad moet uitgesorteerd en verdeeld worden. En daarna op de juiste plaatsen aangeleverd worden. Dat vergt kennis, expertise en mankracht en daarmee ook geld. Maar op lange termijn is het voor iedereen goedkoper omdat we door goed hergebruik kunnen besparen op uitputting van natuurlijke grondstoffen. En we zouden daarmee ook goedkoper moeten kunnen gaan produceren, waardoor aanschafprijzen van nieuwe boedelstukken lager kunnen worden.

Hoe voordelig is hergebruik?

Onze prijsstelling is nu al zo ingericht dat het niet duurder is dan wanneer u de spullen naar de verbranding zou brengen. Maar, eerlijk is eerlijk, het is ook niet goedkoper. Het is vooral een weloverwogen keuze. Hergebruik is dus erg waardevol en wij durven te stellen dat het voor iedereen voordelen oplevert én dat het op de langere termijn goedkoper is. Het moet alleen gewoon ergens beginnen. Start dus vandaag nog met uw bijdrage aan een circulaire economie wanneer u een woning te ontruimen hebt.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen?

Onze medewerkers helpen u graag. Wilt u meer weten? Bel of whatsapp ons. U kunt ook direct een offerte aanvragen. U krijgt dan snel reactie.