fbpx

FAQ

Veel gestelde vragen

Wij streven naar hergebruik van materialen. In veel woningen blijft helaas ook afval achter wat pas na recyclingprocedures herbruikbaar wordt. Wat wij zeker niet meenemen is asbesthoudend, giftige of chemisch materiaal. Maar “normaal” afval kunnen we duurzaam afvoeren. Daar rekenen wij wel een extra toeslag voor, want dit zit niet in ons tarief van 14 euro per m2. Wij werken ook dan zo duurzaam mogelijk en sorteren materialen bij de afvalverwerker uit. Zodat uit de afvalstoffen uiteindelijk zoveel mogelijk hergebruik of terugwinning van energie gehaald kan worden.

Lees meer over hergebruik

Je kunt ook even mailen of bellen met ons. Maar wanneer je wilt weten wat het object voor ons waard is dan zullen we het moeten zien. Een fotootje is dan wel handig, liefst meerdere, gewoon snel genomen met je mobiel is voldoende. Maar als het om wat voor reden dan ook niet kan, bel of mail ons gewoon.

Het antwoord is dat beide begrippen meestal los van elkaar staan. Behalve bij ontboedel.nl, want wij ontruimen en ontboedelen tegelijk. Technisch gezien is Ontruimen: het werk dat gedaan moet worden om een ruimte leeg te maken. Meubels, tapijten, spullen worden uit de ruimte gehaald zodat de ruimte weer gereed kan zijn voor de volgende gebruiker van de ruimte. Ontruimen is fysiek werk en dat wordt in kosten doorberekend. Bij ontboedel.nl is dat € 14,– per m2 woonoppervlak.
Ontboedelen betekent dat mensen spullen die ze over hebben of niet meer gebruiken maar die nog geschikt zijn voor een tweede leven uit hun bestaande boedel halen en aanbieden. Dit levert vrijwel altijd een financieel extraatje op.
Ontruimen kost dus geld en ontboedelen levert wat op.
Bij ontboedel.nl starten wij elke ontruiming met een huisbezoek waarbij eerst gekeken wordt of er ontboedeld kan worden. Is dat het geval dan bieden wij op die spullen een bedrag. Hierdoor wordt het ontruimen via ontboedel.nl meteen nog interessanter!
Wij kennen geen aanbieders in de ontruimings-markt die deze twee aspecten combineren, dus ja ontboedel.nl is hierin echt uniek.

In de meeste gevallen weten woningcorporaties, makelaars en zeker het kadaster het exacte aantal vierkante meters vloeroppervlak. Wil je ontruimen via ontboedel.nl dan kost een standaard bezemschone ontruiming 14,- per m2. Maar hoe geef je nu het juiste aantal m2 op? Stel dat je geen toegang hebt tot kadaster of informatie van derden. Dan meet je even alle kamers op lengte x breedte. Alle kamers van de woning tel je dan bij elkaar op en het totaal is het aantal te ontruimen m2.
“Kan ik ook alles in 1 kamer zetten?” U mag alles in 1 kamer zetten maar de prijs verandert er niet door, want die berekenen we altijd over het totale woonoppervlak. Onze m2 prijs is uitgebalanceerd over vele gemiddelde ontruimingen. Waarbij we een gemakkelijke rekensleutel hebben gevonden om voor klanten interessant aan te kunnen bieden. De m2 zijn slechts een rekeninstrument, het draait natuurlijk altijd om het echte werk, het leegmaken en netjes opleveren van een woning.

Voer uw zoekwoord in