fbpx

Een woningontruiming bij huurachterstand? Lees hier hoe het zit!

Een woningontruiming bij huurachterstand? Lees hier hoe het zit!

Huurachterstand en woningontruiming

Een huurachterstand is geen pretje. Dit zorgt voor veel stress en kan zelfs leiden tot een woningontruiming. Iets wat u liever wenst te voorkomen. Wanneer zorgt een huurachterstand precies voor een woningontruiming? Welke stappen gaan hieraan vooraf? In dit blog van Ontboedel.nl vertellen wij u hier meer over. Lees snel verder!

Het hebben van een huurachterstand

U ervaart moeite om rond te komen en heeft inmiddels een huurachterstand opgebouwd. Het betalen van de huur wil maar niet lukken en momenteel loopt u twee maanden achter op uw betalingen. Een huurachterstand kan diverse redenen hebben. Indien u uw verhuurder zo snel mogelijk laat weten wat de reden hiervoor is, kan er vaak nog tot een oplossing worden gekomen. Zo kan er een betalingsregeling worden opgesteld, waarbij u de ruimte heeft om aan uw situatie te werken.

Wanneer wordt een huurachterstand zorgelijk?

U vraagt uzelf wellicht af wanneer een huurachterstand een reden tot zorg is. U wilt namelijk niet uw huis uitgezet worden. Vaak kan het niet kunnen opbrengen van de huur al na drie maanden gevaarlijk worden. Indien er dan nog geen verandering in uw situatie is, kan het zijn dat de verhuurder besluit om maatregelen te nemen. Dit kan betekenen dat er een deurwaarder langskomt, uw huurcontract wordt ontbonden en uw woning zelfs ontruimd moet worden.

De deurwaarder op de stoep

Het wil alsmaar niet lukken om uw situatie te verbeteren. De verhuurder besluit om maatregelen te nemen en als eerste stap zal hij dan waarschijnlijk een deurwaarder inschakelen. De deurwaarder kijkt vervolgens of er andere oplossingen mogelijk zijn. Het kan zijn dat u enkele bezittingen moet verkopen om weer meer geld te hebben. Is het eenmaal zover dat de deurwaarder wordt ingeschakeld, moet u de kosten hiervan ook betalen. Deze zullen dan bovenop uw huurschuld komen.

Ontbinding van uw huurcontract

Bent u niet tot een oplossing gekomen met de deurwaarder? Dan is dit geen goed teken. De verhuurder zal er dan middels de rechter voor zorgen dat u zo snel mogelijk de woning moet verlaten. Heeft u al maanden een huurachterstand? De kans is groot dat de verhuurder dan in het gelijk wordt gesteld. Het huurcontract zal dan worden ontbonden en u krijgt dan enige tijd om uit uw woning te vertrekken. Ook voor deze procedure geldt dat de kosten bovenop uw schulden komen.

De uiteindelijke woningontruiming

Wanneer de eis eenmaal vaststaat dat u uw woning uit moet, heeft u minimaal drie dagen de tijd om uw woning te ontruimen en hieruit te vertrekken. Dit brengt tevens kosten met zich mee. Het beste is dan ook om u dusdanig in te zetten dat het niet tot een woningontruiming komt.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u nog vragen over een woningontruiming bij huurachterstand? Of wenst u een ontruimingsbedrijf in te zetten voor de woningontruiming? Neem dan contact op met Ontboedel.nl. Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen gedurende de woningontruiming.

Related Posts

Voer uw zoekwoord in