Een naaste verloren? Wij dragen je lasten

Maak deze nare periode iets draaglijker

Het verliezen van een dierbaar persoon, een van de heftigste dingen die in het leven gebeuren. Helaas is dit onontkoombaar. Wanneer je net een familielid, een kennis of een naaste bent verloren, dan begint de emotionele rollercoaster. Terwijl je nog bezig bent met het verwerken van het bericht, staan er al verplichtingen voor de deur. Moet de woning van je familielid bijvoorbeeld worden ontruimd? Lees hieronder onze tips om deze periode iets draaglijker voor je te maken.

Schaam je niet en vraag om hulp

Om hulp vragen wordt vaak gezien als een zwakte. Wij vinden dit absoluut niet zo en begrijpen je volledig. Het verliezen van een dierbaar persoon is een ontzettend zwaar proces, helemaal wanneer de woning moet worden leeggeruimd en er spoed achter staat. Kies daarom voor het inschakelen van professionele hulp die vertrouwd overkomt. Wij helpen je bijvoorbeeld met deze moeilijke klus door respectvol om te gaan met de persoonlijke gegevens van de oorspronkelijke bewoner. Wij snappen als geen ander dat dit het laatste is wat je van je dierbare hebt en daarom verzamelen wij al deze persoonlijke items in een box die we vervolgens terug aanbieden aan de nabestaanden. Doordat je voor een vertrouwde partner kiest, ben je er zeker van dat de spullen van jouw nabestaande in goede handen zijn en hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Laat ons voor jou denken

Het ontruimen van een woning is een klus op zich. Laat staan wanneer je bij elk stuk van emotionele waarde moet nadenken of je het wilt bewaren of niet. Daarom helpen we je hierbij. Doordat je iemand hebt van buitenaf die met je meedenkt, helpt je dit meestal met het beslissingsproces. Wij denken voor je verder en stellen je vragen over bijvoorbeeld erfstukken, waar deze heen gaan en of ze een herbestemming moeten vinden. Doordat je hier niet zelf over hoeft na te denken, heb je meer tijd voor jezelf. Wij gooien niks zomaar weg en overleggen altijd met je. Daarnaast geven we professioneel en ervaren advies. We delen onze ervaringen en geven je, wanneer gewenst, tips over hoe je het beste met je familie kunt overleggen over de stukken in de woning.

Doe wat goed voelt en voorkom spijt

Naast onze algemene tips hebben wij een gouden tip: volg je hart en doe wat goed voelt. Dit klinkt cliché, maar doen wat goed voelt, is in een rouwproces ontzettend belangrijk. Om spijt te voorkomen moet je niet letten op wat anderen zeggen en naar jezelf luisteren. Zeggen vrienden dat ze het raar vinden dat je hulp inschakelt voor de woningontruiming van jouw naaste? Trek je hier alstublieft niets van aan. Elk mens is anders en als jij graag hulp wilt bij een moeilijke periode in je leven, dan is dat absoluut niet gek. Wij wensen je veel sterkte met het verwerken van het verlies en komen je graag helpen met dit proces.