Een woningontruiming na overlijden

Laat ons jouw zorgen uit handen nemen

Het overlijden van een naaste brengt een emotionele en drukke periode teweeg. Ontboedel.nl haalt je graag wat zorgen uit handen met een woningontruiming. Bij ons staat het discreet en respectvol omgaan met de persoonlijke items van de oorspronkelijke bodem centraal. Wij gaan uiterst zorgvuldig met de complete inboedel om. Ook controleren we bij nabestaanden uitvoerig wat wel en niet bewaard moet blijven. Lees verder om meer te ontdekken over een woningontruiming na een overlijden.

Draag de woningontruiming aan ons over

Een dierbare verliezen is in de eerste plaats natuurlijk ontzettend verdrietig. Maar naast deze emoties leidt een overlijden vaak ook tot veel stress. Er moet namelijk in een korte tijd van alles geregeld worden. De begrafenis of crematie moet gepland worden. De rouwkaart moet bedacht en geschreven worden. Vrienden en familie moeten op de hoogte worden gesteld. En de woning moet ontruimd worden. Voor dat laatste ben je bij ons aan het juiste adres. Wij spreken eerst kort en bondig met jou af wat er moet gebeuren. Dan kun je vervolgens verder met jouw eigen zaken en richten wij ons op de woningontruiming.

Ga goed met elkaar in overleg

Het wil helaas nog wel eens voorkomen dat de wensen van de nabestaanden niet geheel overeenkomen. Denk aan een zoon die alle meubels en producten verwijderd wil hebben, terwijl een nichtje dierbare herinneringen heeft aan een bepaald kastje, vaasje of bord. Daarom raden wij je aan eerst heel goed met elkaar in overleg te gaan. Zodra wij de opdracht krijgen bepaalde spullen te verwijderen, kan het namelijk erg lastig zijn deze later weer terug te halen. We hebben ze dan bijvoorbeeld al bij een veiling aangeboden of gedemonteerd om bepaalde materialen te hergebruiken. Zorg er dus voor dat je precies weet wat er wel en niet behouden moet blijven. Dan kunnen wij zonder zorgen of problemen achteraf aan het werk gaan.

Schakel ons desgewenst eerst in voor een huisbezoek

Heeft niemand van de nabestaanden meer behoefte aan de inboedel? Laat ons dan langskomen voor een huisbezoek, alvorens de woningontruiming. Wij kijken dan of er spullen in de woning staan die nog van economische handelswaarde zijn. Zo ja, dan trekken we deze waarde uiteraard van onze eigen tarieven voor je af. Vind je het niet prettig mensen over de vloer te krijgen, zo kort na het overlijden? Stuur ons dan foto’s toe van de woning en de inboedel. Dan sturen wij je binnen 24 uur een calculatie toe per e-mail. Kortom, schakel ons direct in voor een woningontruiming!